Workshop : Διερευνώντας τις δυνατότητες και αποθέματα του κοινωνικού επιχειρηματία

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δικτύου ΚοινΣΕπ Κεντρικής Μακεδονίας στο Money Show (που πραγματοποιείται στο Hyatt Regency Thessaloniki) θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο την Κυριακή 21 Μαίου 2017 και ώρα 14.00 - 16.00, αίθουσα ΕΦΕΣΟΣ  Ι & ΙΙ, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (20 άτομα).
Αφετηρία για τη δημιουργία του εργαστηρίου είναι η παραδοχή ότι για να πετύχει ο κοινωνικός επιχειρηματίας (και ο εν δυνάμει κοινωνικός επιχειρηματίας) χρειάζεται να διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν την ταυτότητά του όπως η δημιουργικότητα, η καινοτομικότητα, η ανεξαρτησία και η αυτονομία, ο προσανατολισμός στους στόχους και τα επιτεύγματα, η ανοχή στην ασάφεια, η τάση να αναλαμβάνει κινδύνους και ρίσκα. Επιπλέον χρειάζεται να έχει αναπτυγμένες κοινωνικές αξίες και ευαισθησία, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία για την επίτευξη στόχων.
Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σε ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις διαφορετικές πτυχές της ταυτότητας τους, να αποκτήσουν επίγνωση ότι αυτές οι εκδοχές είναι σε μια συνεχή συνομιλία τόσο μεταξύ τους, όσο και με τις πραγματικότητες με τις οποίες συνδέονται και να προσδιορίσουν τη συμβολή αυτών των πτυχών στην πραγματοποίηση του "ονείρου" τους σχετικά με την κοινωνική επιχείρηση που έχουν ή σκοπεύουν να δημιουργήσουν.  Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Συντονίστρια του workshop θα είναι η κ. Βάσω Ασκητοπούλου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, MSc, Med, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Μέλος της ΚοινΣΕπ «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗ»
Για την καλύτερη οργάνωση του workshop παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική ΑΙΤΗΣΗ.